Zo vind je je eerste klant als webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Gek wordt je ervan. Elke succesvolle designer van wie je iets leest of luistert geeft hetzelfde antwoord.

Allemaal vinden ze hun klanten via mond-op-mond reclame van eerdere klanten die ze hebben gehad.

Maar hoe moet je dan IN GODSNAAM je eerste klant vinden? Dat vertelt niemand je dan weer. Daar hoor je ze niet over.

Geloof me, ik weet hoe je je voelt!

Er zijn natuurlijk van allerlei manier om je eerste klanten te vinden – en ik ga ze allemaal bespreken de komende maanden – maar vandaag vertel ik je hoe ik het heb gedaan.

Ik ben namelijk gewoon begonnen bij vrienden en familie. Yup; moeder, zus, ooms; ik heb alle websites gemaakt voor ze.

Was ik eerst nog een beetje schichtig en durfde ik niet echt te vertellen dat ik begonnen was als webdesigner; toen ik dat eenmaal wat meer ging uitspreken op feestjes, partijen en het schoolplein, toen kwamen de klanten ook makkelijker naar me toe. Want ze wisten nu ineens dat ik webdesigner was.

Klinkt zo logisch hè, maar de meeste van ons zijn nog wat timide als ze net beginnen – je bent nog aan het leren en wil jezelf niet al webdesigner noemen als het je het gevoel hebt dat je nog geen regel CSS kan schrijven. Maar toch gewoon doen. Want als de mensen om je heen eenmaal weten wat je doet, dan weten ze je ook te vinden.

Dus: Post erover op je social media, vertel erover op de volgende kringverjaardag – en ja ook als je het gevoel hebt dan je nog niet helemaal kan zeggen dat je echt webdesigner bent – toch gewoon doen.

Fake it till you make it!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...