Zal ik templates gaan verkopen of custom websites blijven aanbieden 🤔?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Iedereen heeft het er tegenwoordig over; passief inkomen! Want wie wil er nou niet meer verdienen in minder tijd (en het liefst ook met minder werk)?

Veel van ons webdesigners gaan twee kanten op als het om passief inkomen gaat: of ze maken een cursus over hoe je zelf een website kan bouwen (been there, done that) of ze gaan een template shop opzetten. En voor diegenen die al een van deze routes bewandeld hebben : er is weinig passief aan. Het is gewoon keihard werken.

Dus laten we de voor- en nadelen eens tegen elkaar afzetten.

Lekker overzichtelijk maken (ben ik gek op).

Voordelen van een template shop:

🥇 Je hoeft het maar 1x te ontwerpen en dan kan je los
🤩 Alle design beslissingen kan je zelf nemen. Dus je krijgt niet die halfslachtige headshot opgestuurd die de tante van je klant op een verjaardag maakte, maar kiest gewoon prachtige custom beelden die je klanten ook direct kunnen gebruiken

Klinkt goed he? maar er zijn ook nadelen:

💰 Voor een template kan je lang niet zoveel vragen als voor een custom design. Een doe-het-zelf template moet ook echt een doe-het-zelf prijs hebben…
👩‍👩‍👧‍👧 Je hebt flinke aantallen nodig om een beetje leuk te verdienen met een template shop. Leuk als je een grote following hebt van enthousiaste fans, maar zonder dat kan het heel pittig zijn om van de grond te krijgen.

Dan toch maar custom websites maken?

Na ja, ook daar zitten mindere kanten aan, namelijk:
⏰ Tijd. Je kan de tijd die je hebt maar 1 keer gebruiken en dus is je inkomen altijd afhankelijk van hoeveel tijd je hebt
🤳 Die halfslachtige headshot waar ik het net al even over had? Die moet je hier dus wel kwijt op de website die je aan het ontwerpen bent. Sowieso ben je afhankelijk van de input van je klant voor tekst & beeld. En we weten allemaal dat dat je design enorm beïnvloed. Meer dingen om rekening mee te houden dus.

Aan de andere kant:

👌 Je kan vandaag nog beginnen met custom design. Je hebt alleen maar wifi en een laptop nodig. En een pot thee in mijn geval, maar dan kan je meteen aan de slag!
💰 En de omzet die je per klant binnenhaalt is natuurlijk vele malen groter dan met een template shop. Om hetzelfde te verdienen heb je dus veel minder klanten nodig.

Ik weet wel dat ikzelf vrij snel had besloten dat een template shop voor mij niks zou zijn. Je moet er immers ook echt een paar maken want een webshop met 1 product erin is toch erg treurig.

Ook wil ik het internet graag kleurrijker en gezelliger maken dan het nu is en met het verkopen van templates die voor alles-behalve-unieke websites zorgen dragen daar toch minder aan bij.

Dus voor mij was het zo besloten. En toch denk ik nog wel eens: zal ik dan toch….? Je hoeft het maar 1 keer te maken namelijk…. Dus dat.

 

Hoe zit jij erin?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...