Waarom social media geen website kan vervangen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Soms kom je wel eens klanten tegen die twijfelen om alleen social media gaan gebruiken in plaats van ook nog een website. Dan moet je direct alarm slaan! 😲

Hier geef ik je 5 redenen die je kan delen met je klanten om hen te laten weten waarom het zo belangrijk is om wel een website te hebben!

Eigendom en Controle

Een website is eigendom van je klant zelf. Zij hebben hier dus de controle. Terwijl social media platforms zelf eigenaar zijn – en dus ook alle controle hebben. Want tja, als Mr. Zuckenberg morgen de stekker eruit trekt – hoe bereik je dan nog je klanten?

‌Branding

Op een website kan je veel meer werken aan een consistente branding. je bent dan niet afhankelijk van de het unieke design en de functionaliteiten van een social media platform.

‌Functionaliteit

Websites kunnen veel meer verschillende functies hebben dan social media. Wat dacht je van e-commerce (webshops), het genereren van nieuwe leads en klanten portalen? Al dit soort functionaliteiten zijn niet altijd beschikbaar op social media platformen.

‌Analytics

Websites leveren veel meer data op om je verkeer te meten, te zien hoe het gaat met conversies en het gedrag van je bezoekers. Tuurlijk, sommige social media platforms geven een tipje van de sluier van deze data ook weg, maar het zal nooit zo gedetailleerd zijn als wat je op je eigen website aan info kan vinden.

‌Geloofwaardigheid

Het hebben van een website daagt bij aan de geloofwaardigheid van je bedrijf. Het draagt bij aan vertrouwen dat mensen hebben in je bedrijf. Dat geld zeker niet voor alle social media.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...