Waarom less is more heel belangrijk is als je ontwerpt

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het “less is more” principe in design refereert aan het idee dat eenvoud & minimalisme vaak een meer effectief resultaat hebben ⚡ Dit concept gaat op voor alle aspecten van design; van typografie tot kleuren en beelden die je kiest.

Maar: simpel is niet makkelijk. Het is vaak zelfs moeilijker om een goeie simpele website te maken.

Wil je er meer over leren? Hier zijn een paar redenen waarom “less is more” belangrijk is in webdesign ⬆️

Helderheid

Als je me al wat langer volgt heb je me het wel vaker horen zeggen. Helderheid geeft vertrouwen. Simpele ontwerpen zijn vaak makkelijker te begrijpen. Ze elimineren onnodige elementen die eigenlijk alleen maar af kunnen leiden van de hoofdboodschap en call-to-action.

Leesbaarheid

Simpele designs hebben vaak meer witruimte en minder tekst, wat ze veel leesbaarder maakt en sowieso gemakkelijker voor het oog.

Schaalbaarheid

Simpele designs zijn vaak veel meer schaalbaar, wat betekend dat ze veel gemakkelijker in verschillende formats en afmetingen kunnen worden gebruikt zonder dat ze hun effectiviteit verliezen.

Tijdloos

De tijdloze kwaliteit van een simpel design zorgt er ook voor dat ze veel minder snel “niet meer passen” of “achterhaald” lijken te zijn.

Herkenbaarheid

Simpele ontwerpen zijn vaak veel gemakkelijker te herkennen en te onthouden. Gewoonweg omdat ze leunen op sterke, simpele vormen en minimale elementen.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...