Vraag je je af welke prijzen je kan vragen als een newbie webdesigner?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Vraag jij je ook af of je echt genoeg zou kunnen verdienen als webdesigner om die 9-5 baan op te zeggen en nog steeds af en toe met vakantie te kunnen gaan?

Toen ik net begon als webdesigner deed ik het vooral omdat ik het leuk vond en dus berekende ik mijn prijzen ook op die manier. Want waarom zou ik meer vragen voor iets waar ik zoveel plezier in had? Mijn eerste website heb ik zelfs gedaan in ruil voor een jaarabonnement op de boksschool (waargebeurd).

En ik was blijkbaar niet de enige. Nog zo vaak hoor ik (beginnende) designers dingen zeggen als “Ik ben eigenlijk VA maar vind het ook heel leuk om websites te maken” of “Dit is pas de tweede website die ik maak, dus het voelt gek om er meer voor te vragen als ik zelf nog aan het leren ben”.

Maar eerlijk is eerlijk, je bent geen web design business gestart om bijna voor niks te gaan werken toch? Want jij bent nu de baas en jij kan dus ook de prijs bepalen. Hoe eng dat misschien nu ook voelt. En nu hoop je natuurlijk dat ik een getal noem en dat je dan weet hoeveel je moet vragen, maar zo werkt het helaas niet.

Want je prijzen bepalen gaat bijna helemaal over je eigen mindset en wat jij vind dat je werk waard is. Want we hebben allemaal dezelfde vragen en zorgen (“Waar ga ik in godsnaam mijn volgende klant vandaan halen?” , “Denk je dat de klant doorheeft dat ik dit voor het eerst doe?”) en deze worden grotendeels bepaald door “Hoe je in de wedstrijd zit” – zoals mijn lieve vriendin @clairbik zou zeggen. Want die angst om je prijzen te verhogen zit alleen maar in je eigen hoofd. Uiteindelijk zal je alleen die prijs vragen die je denkt dat je werk waard is.

Werken aan die mindset dus – hoe uitgekotst het ook mag klinken.

Een goed begin voor mij was het boek “You’re a badass” van Jen Sincero. En je moet weten dat ik eigenlijk nog nooit (ook waargebeurd) een zelfhulp boek heb uitgelezen behalve deze. Heb zelfs “You are a badass at making money” ook meteen gekocht. Maar begin bij de eerste zou ik zeggen – en als jij nog een gouden tip hebt voor een boek dat ik zou moeten lezen, vertel!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...