Van chaos naar wauw-factor: De kracht van goede design principes!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

💥Good-to-know alert!💥

Wist je dat een goed design meer is dan alleen maar easy on the eyes? Het draait eigenlijk allemaal om regeltjes. Die je dan met een chique woord design principes noemt.

Deze design principes zijn het verschil tussen een goed en geweldig design. En als webdesigner zorg ik ervoor dat ik ze allemaal in de vingers heb natuurlijk 😉

Wat zijn die principes dan hoor ik je denken. Ga ik je nu vertellen.

  • Balans – Door design elementen op de juiste plekken te plaatsen creëer je een visuele balans die prettig is om naar te kijken.
  • Contrast – Gebruik contrast om visuele interesse te creëren en belangrijke elementen te benadrukken.
  • Plek – Plaats elementen die gerelateerd zijn dicht bij elkaar om een gevoel van eenheid te creëren.
  • Herhaling – Herhaal elementen zoals kleuren, vormen of patronen om een samenhangend design te creëren. En vergeet niet: ALLES wat je op de website wil gebruiken, moet op de homepage al te zien zijn.
  • Hiërarchie – Gebruik visuele aanwijzingen (bijv animatie of een enkele opvallende kleur) om het oog van de kijker te begeleiden en zo (onbewust) te communiceren wat belangrijker is en wat minder.
  • Uitlijning – Zorg ervoor dat alle elementen in een design visueel verbonden en verenigd zijn. Dus niet maar her en der wat branding elementen neerkwakken.
  • Witruimte – Witruimte is je beste vriend. Gebruik het om een gevoel van openheid te creëren en individuele elementen de ruimte te geven om te ademen.
  • Kleur – Kies kleuren die visueel aantrekkelijk zijn en de bedoelde boodschap overbrengen. Twijfel je welke kleuren geschikt zijn? Google maar eens op “kleurenpsychologie”.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...