Stop met jezelf constant vergelijken met andere webdesigners

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Wees eerlijk, hoe vaak ben je al gaan zitten om een nieuw design te starten en dacht je: “oh, ik ga gewoon even naar Instagram of Pinterest om wat inspiratie op te doen. Om even mijn creativiteit op te warmen …”

En dan ga je in 5 minuten tijd van “helemaal enthousiast zijn over het hebben van die nieuwe klant en betaald worden om te doen wat je zo te gek vindt”, naar “jezelf ervan te overtuigen dat je geen enkel uniek idee hebt, dat alles wat je maakt ziet eruit als onzin – zeker als je kijkt naar al dat talent van andere webdesigners”.

Als je dit ooit hebt gevoeld, je bent niet de enige! Die uber-succesvolle ontwerper wiens portfolio je graag stiekem stalkt? Geloof me, zij hebben het ook gevoeld.

Je kan nooit echt stoppen met vergelijken (al was het alleen maar omdat je bijhoudt wat er in je vak gebeurd) maar toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen het niet in de weg komt te staan van je vertrouwen in jezelf als designer.

Hier zijn redenen waarom je zou moeten stoppen met jezelf constant te vergelijken met Andere webdesigners:

Reden #1 – WEES OK MET ANDERS ZIJN

Want dat anders zorgt ervoor dat je klanten juist voor jou kiezen. Het zorgt ervoor dat een klant de eerste zin van je over mij-pagina leest en denkt: “JA!. Dit is mijn webdesigner. Hier ga ik mijn geld uitgeven!” Dus de volgende keer dat je in de verleiding komt om jezelf of je bedrijf te vergelijken met een andere webdesigner, neem dan de tijd om je te concentreren op wat JOU anders maakt, en ga daar vol voor.

Reden # 2 – VERGELIJK OP EEN GEZONDE MANIER

In plaats van te proberen _cold turkey_ met vergelijken te stoppen, probeer grenzen te stellen aan de manier waarop je het doet. Vergelijk jezelf bijvoorbeeld alleen met de versie van jezelf van 6 maanden geleden. Kijk eens naar hoe je toen je projecten startte of welke prijzen je vroeg. Dat is een stuk nuttiger (en gezonder) dan jezelf vergelijken met iemand die al jaren langer bezig is.

Reden #3 – VERZAMEL INSPIRATIE & ideeën OP ANDEREN MANIEREN

Kijk niet alleen op instagram of pinterest. Tuurlijk is dat geen slechte plek om inspiratie op te doen, maar het veranderd zo snel in zelfdestrcutieve gedachten als: “Kijk zij kunnen het veel beter”. Volg eens wat andere mensen die ook visueel bezig zijn, maar niet met webdesign. Maar bijvoorbeeld met taartdecoratie, schilderen, interieurontwerpers. Wat spreekt je aan in hun design? En hoe kan je dat vertalen naar web?

 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...