Stop eens met dat rekenspelletje joh

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik durf te wedden dat jij dat ook wel eens doet. Je hebt gelezen/gehoord/gezien dat je een omzetdoel moet hebben. Eentje die net wat meer is dan je eigenlijk zou willen of durven.

En dus ga je aan het rekenen.

Bekijken hoeveel websites je dan moet maken. En hoeveel zijn het er als je ook het branding traject erbij doet? En misschien ook de copy? Toch nog even de prijs per website aanpassen zodat je er geen 35 maar 30 per jaar hoeft te doen.

“Als ik nou 20 websites per jaar verkoop en dan nog 10 met ook een branding traject erbij, en dan lanceer ik na de zomer mijn digitale product – dan ga ik die ton omzet gewoon halen”

“Als ik nou 50% van mijn oude klanten een onderhoudscontract kan verkopen, en alle nieuwe klanten dit jaar ook, dan hoef ik nog maar X aantal websites te maken om mijn omzetdoel te halen”

Dat doen we natuurlijk allemaal op deze manier.

Sommige van ons zullen er zelfs een strakke sheet voor hebben gemaakt (of gekocht) waarop ze telkens andere aantallen invoeren. Lekker fantaseren over hoe je die omzet kan halen op een manier die ook nog wel do-able lijkt.

En ik twijfel er ook niet aan dat het je gaat lukken.

Maar niet op de manier hoe je nu je webdesign business aan het runnen bent.

Want met een beetje rekenen en schuiven kan je nog wel op het juiste aantal uitkomen, maar staat die 100k uiteindelijk echt niet op je rekening.

Hoe dan wel?

Stuur me even een DM.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...