Stop alsjeblieft met het prijzen van je werk gebaseerd op tijd ⏱️

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet het: je denkt nu: oh maar dat doe ik helemaal niet want ik spreek altijd een projectprijs af.

Maar hoe bereken je die projectprijs eigenlijk?

Juist: op basis van de tijd die het je kost.

En als je ervoor blijft kiezen om je prijzen alleen te bepalen op basis van tijd, dan beperk je je eigen groei.

Wat ik daarmee bedoel?

Nou, als je je diensten prijst op basis van de tijd die je nodig hebt om een klus te klaren, laat je onbedoeld een hele hoop geld liggen.

In Web Club, het mentorship voor webdesigners, besteden we hier ook niet voor niks heel veel aandacht aan. Want het gaat om het berekenen van je prijzen op basis van het resultaat wat je werk oplevert, en niet zozeer de tijd die het kost.

Belangrijk is het dus om vooraf over soortgelijke vragen na te denken:

Wat gaat het je klant opleveren als alle afspraken voortaan gemaakt (en verzet!) kunnen worden via hun website?

Wat gaat het die aannemer opleveren als hij voortaan in 1x keer alle informatie binnen krijgt om een offerte maken, in plaats van dat daar 3 mails en 2 belletjes overheen gaan?

Dat zijn de zaken die je je vooraf moet afvragen en op basis waarvan je je prijzen moet bepalen. En vooruit, ook een beetje de tijd die het kost.

Laten we met z’n allen als webdesigners stoppen onszelf tekort te doen.

Laten we onze prijzen berekenen op basis van de impact die ons werk heeft en niet op hoeveel tijd je eraan kwijt bent. Einde rant.

Meer weten over HOE dat dan in de praktijk werkt? Dan is Web Club iets voor jou!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...