Size matters: de goede afbeeldingsgrootte voor je website bepalen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het kiezen van de juiste afbeeldingsgrootte voor je website hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het doel van de afbeelding, de lay-out van je website en natuurlijk het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Ik heb een paar algemene richtlijnen voor je gemaakt om je te helpen bij het bepalen van de juiste afbeeldingsgrootte voor uw website.

Neem het doel van de afbeelding mee

Is het het meest belangrijkste middelpunt van de pagina of meer een ondersteunend element? Als de afbeelding echt het belangrijkste aandachtspunt is, wil je waarschijnlijk een een groter formaat gebruiken, terwijl een ondersteunende afbeelding kleiner kan zijn.

Optimaliseren voor internet

Om ervoor te zorgen dat je website snel laadt, is het belangrijk om je afbeeldingen te optimaliseren voor web. Dat betekent dus dat je de bestandsgrootte verkleind, het juiste format (JPEG, PNG, GIF) gebruikt en de afbeelding comprimeert (dat laatste kan gratis via optimizilla.com)

En dan – niet geheel onbelangrijk

Op welk apparaat wordt de afbeelding bekeken? Iedereen weet immers dat het merendeel van je bezoekers via hun mobiel website bekijkt, dus pas je afbeeldingen daar ook op aan. Nog beter is om ervoor te zorgen dat de afbeelding responsive is – en zich dus aanpast al naar gelang de grootte van het apparaat waarop de site wordt bekeken.

Twijfel je over de grootte?

Vraag het aan je persoonlijk webguru! Als je een professionele webdesigner of developer inhuurt, dan krijg je zeker goed advies als het gaat om de juiste afbeeldingsgroottes.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...