Simpel is nog niet zo makkelijk

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet niet hoe het voor jullie is, maar ik vind het nog niet zo makkelijk om de dingen simpel te houden. Ik wil het liefst alles tot in de puntjes uitwerken en er echt pas iets mee doen als het helemaal perfect is. Maar ja, dat is het natuurlijk nooit. Dat weet ik ergens eigenlijk ook wel.

En wat er dan vaak ook nog gebeurd: er komt een ander idee tussendoor. Net zo leuk, of misschien wel leuker. Ik heb volgens mij al jarenlang last van het ‘✨Shiny Object Syndrome ✨’. Voor wie dat (nog) niet kent: dat gaat over het feit dat je constant afgeleid wordt van nieuwe ideeën die je krijgt. Voor een nieuwe dienst, product, website of gratis weggever bijvoorbeeld. En dan daar vol induikt.

Het ✨ Shiny Object Syndrome ✨ zorgt ervoor dat we steeds weer afgeleid worden door nieuwe dingen en ideeën in plaats van degene waar we mee bezig zijn te verbeteren.

In plaats van nog beter je eigen klanten te leren kennen en je producten en diensten daarop aan te passen.

Gek is het natuurlijk niet want het is ook ZO LEUK. De energie van iets nieuws wint het bij mij bijna altijd van een bestaand iets verbeteren. Maar het wordt er niet makkelijker van.

Simpeler dus. Minder verschillende diensten. Ideeën even in de ijskast zetten. Enfin, niet mijn sterkste kant zullen we maar zeggen 🤓

Tot nu toe dan.

Want het idee om me gewoon goed te focussen op 1 product of dienst en die helemaal perfect te laten draaien maakt me ook wel enthousiast.

En jij? Hoe is dat voor jou? Heb jij ook last van het dit syndroom? Of had je er net als ik nog nooit eerder van gehoord?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...