Op weg naar branding succes: vermijd deze 5 valkuilen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet ook wel: fouten maken is menselijk en zo, maar als het gaat om de branding van je bedrijf, dan heb ik toch liever dat je deze fouten niet maakt.

Vandaag wil ik de top 5 branding blunders met je delen die ik mensen steeds weer zie maken. Zodat jij het niet hoeft te doen!

Merk inconsistent?

Inconsistentie in branding kan leiden tot verwarring en een gebrek aan herkenning bij klanten. Niet met kleurtjes en lettertypes pielen dus 😉. Of je verleiden door “die ene mooie kleurncombi” die je zag.

Doe je eigen ding!

Het lijkt misschien een goed idee om je te laten inspireren door de branding van je concurrenten, maar geloof me: het maakt je merk onorigineel en onopvallend… Niet doen dus.

Ontwerpramp alarm!

Je visuele identiteit is de eerste indruk van je merk. Als het lijkt alsof een kleuter het in elkaar heeft geflanst (of als je zelf gaat zitten pielen in canva), dan kun je die potentiële klanten wel vast uitzwaaien. Professioneel benaderen loont.

Waar is de persoonlijkheid?

Een merk zonder persoonlijkheid is als een feest zonder DJ – saai en niemand wil blijven. Wees niet dat merk dat mensen vergeten voordat ze zelfs maar op de terug-naar-zoekresultaten-knop drukken.

Katsjing!

Focus niet teveel op alleen maar verkopen-verkopen-verkopen. Want als je vergeet je te richten op het bouwen van een sterk en het verbinding maken met je publiek, dan kan dit je reputatie en geloofwaardigheid schaden.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...