Nooit meer nadenken over back-ups 🙌

Je hoort het altijd wel: “Zorg dat je altijd een back-up van je website hebt!”. Je bent er semi van overtuigd dat dat wel geregeld is. Je hostingbedrijf bewaard toch altijd een back-up?

 Nope, zeker niet altijd!

Eigenlijk moet je iedere keer dat je aanpassingen gaat maken of een update doet op je website een back-up maken. Dan kan je altijd terugvallen hierop, want een ongelukje kan in een klein hoekje zitten. 

 Met WordPress kan je onwijs makkelijk back-ups maken en terugzetten. Het is zelfs zo dat je het maar 1 keer in hoeft te stellen en er dan nooit meer naar om hoeft te kijken. Ja echt, een keer; nooit meer!

Zo ben je dus ook niet afhankelijk van je hosting en kan dit zo van je to do lijstje af. En het is een klusje van nog geen 10 minuten, dus das bijna instant satisfaction 👩‍💻😀.

Ok, maar hoe doe je dat dan? Allereerst: Ga in je dashboard naar Plugins > Nieuwe plugin. Geef in de zoekbalk “UpdraftPlus” in en installeer en activeer deze plugin.

Liever gewoon een video waarin je ziet hoe het moet? Scroll dan even meteen naar onder!

Zorg dat voor dat je nu verder gaat dat je je dropbox login gegevens bij de hand hebt. Een gratis account maak je hier. Het werkt overigens ook met Google Drive als je dat liever gebruikt. 

Bovenin je dashboard zie je dan dat er het woordje Updraft bij is gekomen. Daar ga je met je muis overheen en klik je vervolgens op Settings. Hier kun je instellen hoe vaak de back-ups gemaakt worden. 

Zorg ervoor dat je “Handmatig” veranderd naar een van de volgende opties:

  • Om de 2 uur: als je een goed draaiende webshop met dagelijkse bestellingen hebt
  • Dagelijks: als je regelmatig aanpassingen maakt aan je website
  • Wekelijks: als je nauwelijks aanpassingen maakt aan je website

Het aantal back-ups dat bewaard wordt laat je op 2 staan. Dat betekent dat er altijd de twee laatste versies van je website bewaard worden. 

Kies dan waar je de back-ups wilt opslaan. In de meeste gevallen zal dat dus Dropbox of Google Drive zijn, maar de andere opties werken ook gewoon. 

Scroll dan helemaal naar onderen en klik op “Save” – je wordt dan automatisch omgeleid naar je account van dropbox op drive waar je even moet inloggen. 

Hierna ben je al klaar! Nu worden er automatisch back-ups van je website gemaakt waar je altijd op terug kunt vallen.

Je kan altijd voor je begint met aanpassingen maken van je website even handmatig een extra backup maken als je wilt. Gewoon door op de knop “Nu een back-up maken” te klikken. 

Een kind kan de was doen!

Blijf je nou toch nog zitten met een vraag? Mail me gerust, ik help je graag!

 

Dingen die je op je website wilt, maar (nog) niet nodig hebt

Het is heel makkelijk om je te laten meeslepen als je een nieuwe website aan het maken bent.

Want vaak is de drang om allerlei features toe te voegen heel sterk. Omdat je ze ergens gezien hebt, voor de zekerheid en soms ook omdat je ze nodig hebt. Maar hoe maak je nou het onderscheid hiertussen?

Hoe schrijf je een goede call to action?

Wist je ook dat jij kan kiezen hoe mensen je website beleven? Dat wanneer jij goed nadenkt over de manier waarop je bezoekers je website gebruiken, ze je dan gewoon volgen? Ook richting je CTA.

Wat lettertypes & sneakers met elkaar te maken hebben

Niet echt veel natuurlijk, behalve dat ik veel meer lettertypes 🔡 dan sneakers 👟 bezit. En ik heb behoorlijk wat sneakers 😜.

Het doet dan ook altijd een beetje pijn als ik zie dat mensen teveel lettertypes of verschillende stylen gebruiken op hun website. Enne…. nee, je bent echt niet de enige. Iedereen doet dat.

En das jammer, want er zijn een paar simpele trucs om ervoor te zorgen dat je niet dezelfde font-fouten maakt als de rest.