Nieuwe webdesign klant? Doe eerst dit.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

“He Marre, vraagje. Hoe kan ik een aparte WordPress installatie maken zodat ik een beetje kan pielen met thema’s en plugins zonder dat ‘t mijn live website beïnvloed?”

“Op welke manier kan ik eigenlijk een website bouwen voor een klant en hun eigen website tegelijkertijd live laten staan?” 

“Ik wil meerdere demo websites maken om mijn portfolio uit te breiden en aan klanten te laten zien. Hoe pak ik dat in hemelsnaam aan?”

Dit soort vragen krijg ik regelmatig in mijn DM of email en het antwoord is eigenlijk altijd hetzelfde: Je hebt een staging website nodig. 

En staging website is een site in ontwikkeling. Je kan er een website bouwen en als deze klaar is om live te gaan, de website verhuizen naar de juiste URL. Maar je kan een staging site ook gebruiken om een demo site te bouwen of lekker zelf te rommelen met (nieuwe) plugins en thema’s. 

En het leuke is, zo’n staging site heb je echt in een paar minuten staan. 

Maar mocht je nu denken: staging-wattes? dan kan je natuurlijk ook op een live website gaan bouwen aan de nieuwe site. Dan zou ik alleen wel een coming soon pagina gebruiken. 

Met een coming soon pagina kun je je work-in-progress onzichtbaar houden maar wel een landingspagina neerzetten. Hier kan je je logo of een afbeelding neerzetten en een mogelijkheid om contact op te nemen. Ook een goede plek om te verwijzen naar socials trouwens. 

Het voordeel hiervan is (nu komt er een lekkere SEO tip) dat je hiermee de zoekmachine optimalisatie van je website een kickstart kan geven. 

Want als je coming soon pagina een paar SEO keywords gebruikt en minimaal 350 woorden met overige tekst bevat, dan kan Google vast begrijpen waar je website over gaat – lang voordat de website live staat. En dus komt de nieuwe website sneller tevoorschijn in de zoekresultaten. 

De gratis plugin Coming Soon Page, Maintenance Mode & Landing Pages van SeedProd heeft trouwens top mogelijkheden om ook vast een SEO title en meta description toe te voegen, maar ook gewoon in Divi zelf (mijn go-to theme) kan je dit gemakkelijk instellen met een plugin als Rank Math of Yoast. 

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...