ZO. EN NU?

Klaar voor de start? Even alles op een rij in een duidelijk overzicht voor jou.

1

Wat we nodig hebben om te starten

Je logo

Wij ontvangen graag je logo als PSD, PNG of high res JPG bestanden. Heb je nog geen logo of huisstijl? Ook daar kunnen we je bij helpen. Check dan vooral even onze branding pakketten.

Hosting gegevens

Geen idee waar ik het nu over heb? Dit is het bedrijf waar je de ruimte huurt om je website online te zetten – ik noem het meestal je parkeerplek op het internet. Zoals bijv. TransIP of Hostnet. Twijfel je welke het is? Haal dan je website even hier doorheen. Als wij je hosting voor je regelen dan scheelt dat weer een stapje; want dan hebben we dit allemaal al 😀

Wordpress login

Een login (op admin niveau) van je huidige WordPress website – als je die al hebt. 

Afbeeldingen & headshots

Minimaal 1 goede professionele foto van jezelf (maar liever een hele personal branding shoot) aangevuld met andere beelden die je op de website wilt gebruiken. Geen idee waar je moet beginnen? Kijk dan eens op Unsplash of Raw Pixel voor gratis beelden of iStock voor betaald beeld.

Website teksten

Ook wel copy genoemd. Dus alle teksten die op je website moeten komen. Maar ook bijvoorbeeld producten voor in je webshop en/of het aantal pagina’s wat die je wilt terugzien. Zie je enorm op tegen het schrijven van de teksten? We got ya coveredcheck hier even de opties. 

Huisstijl | Brand Manual

Het liefst starten we een website vanuit een brandmanual waarin alle kleuren, fonts en andere design specificaties benoemd worden. Wil jij ook zo’n brand manual? Kan gewoon. Maar ook met losse kleuren en lettertypes kunnen we aan de slag. 

2

Welke tools we gaan gebruiken

Trello is een project management tool die vooral heel veel e-mail scheelt 😀. Voor ieder project maken we een apart Trello board aan waarop we kunnen communiceren over de website, de fases die we doorlopen en eventuele vragen voor je beantwoorden.

Google Drive is niet perse nodig voor elk project maar als je meer dan 15 of 20 beelden hebt is het vaak al erg handig. Wij maken een map voor je aan op Google Drive die we met je delen en waarin je alle afbeeldingen kunt uploaden. Ook files voor te website tekst kan je hierin gemakkelijk delen. 

Trello Logo
3

Het Design Proces

Layout & Design

Van het hele proces id dit het grootste en meest tijdrovende gedeelte. Het plannen en ontwerpen van de website. We starten met een sitemap – eigenlijk een hierarchie vand e website die je goed kan keuren en daarna gaan we aan de slag met het ontwerpen van de homepage. Als die akkoord is gaan we verder met het ontwerpen van de sub-pages. 

Ontwikkeling

Zodra je akkoord hebt gegeven op de layout en het design, gaan we verder met het ontwikkelen van de hele website, alle pagina’s en functionaliteiten (en bijv. plugins). We zorgen ervoor dat de site er strak bijstaat en dat deze goed weergegeven wordt op alle (mobiele) apparaten voordat we verder gaan met de laatste stap. 

Feedback & Launch

Zodra de website klaar is om helemaal doorheen te lopen, kan je elke pagina bekijken en via een speciale (NOGAL handige) feedbacktool precies aangeven waar je eventueel aanpassingen wilt. In totaal hebben we 2 van zulk soort feedbackrondes voordat je website live gaat. Zorg dus ook dat je alle spelling en grammatica echt nog even dubbel checkt!

4

Afronden & Website Live zetten!

Zodra je website helemaal klaar is om live te gaan worden alle onnodige plugins, pagina’s, afbeeldingen en files verwijderd. Als je een onderhoudscontract bij ons afsluit (zeer aan te raden om je website veilig te houden) maken we ook een back-up voor je, mocht het ooit nodig zijn om de website te herstellen. Het kan 24-48 uur duren voordat je de website overal ziet, en soms moet je ook even de cache van je browser legen zodat je de goede versie van de website te zien krijgt. Maar meestal is de nieuwe website meteen te zien!

Al je website logins worden naar je gestuurd via LastPass om zo de veiligheid te waarborgen. Ik zal je wachtwoorden allemaal lokaal opslaan, maar zorg ervoor dat je zelf je wachtwoorden ook goed opslaat. 

Zodra we klaar zijn ontvang je een speciale link naar mijn “Whats Next” pagina waar ik je tips geef wat je kunt doen met je website nu deze klaar is. Ook zal ik je meer info sturen over de verschillende onderhoudscontracten die we aanbieden – wat ik al mijn klanten aanraad om hun website veilig te houden.