Is het te laat om een webdesign business te starten?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Je ziet het al helemaal voor je, overal kunnen werken waar je je laptop en wifi hebt 👩‍💻🏖. Maar er lijken al zoveel succesvolle webdesigners te zijn, ben je niet te laat?

Kort antwoord: Nee hoor.

En ik hoor je nu denken “Ja maar het is nu veel moeilijker om echt succesvol te zijn als webdesigner – er is veel meer concurrentie” of zoiets als “Ja tuurlijk zeg jij dat, jij bent 17 jaar geleden begonnen…”

Maar weet je? Ik voelde precies hetzelfde toen ik begon. Ik dacht ook dat er al veel te veel webdesigners waren en dat de markt al volledig verzadigd was. Ik zag hun websites met prachtige portfolio’s en dacht bij mezelf: “Is er nog wel plek voor een extra designer?”

En toch ben ik gewoon begonnen. En het is me gelukt om behoorlijk succesvol te worden. En ik weet zeker dat jij dat ook kunt bereiken. 100% zeker. En dit is waarom ik dat denk.

1️⃣ Iedere business heeft minstens 1 website nodig.

En geloof me, er zijn heel veel bedrijven die nog geen website hebben. Bedrijven die alleen een facebook page hebben. Of die denken dat je met een insta feed ook een bedrijf kan runnen. Maar het zou zomaar kunnen dat Facebook straks helemaal niet meer gebruikt gaat worden (👋 Hallo Tiktok) en dat deze bedrijven dan weer helemaal opnieuw kunnen beginnen. Of op een gegeven moment helemaal gek worden van de beperkingen van hun Etsy shop. Allemaal potentiële klanten voor jou!

2️⃣ En de bedrijven die wel een website hebben…. ik durf te wedden dat meer dan de helft daarvan een vreselijke website is.

Je weet precies welke ik bedoel. Je ziet ze zelf ook regelmatig. Zo eentje die niet responsive is. Waar de mensen achter het bedrijf zich eigenlijk voor schamen. Websites die helemaal geen klanten opleveren. En ze willen waarschijnlijk niks liever dan een goed werkende website waarop hun klanten wel direct die afspraak kunnen boeken of een product kunnen kopen. Ook als ze zelf gesloten zijn. En weet je wie hen daarbij kan helpen? Yup. In een keer goed. Dat ben jij.

Twijfel je nou waar je moet beginnen? Wat de eerste stappen zijn die je kan doen onderweg naar die succesvolle web design business?

Ik help je graag op weg, stuur me gerust een DM met die prangende vraag die je eigenlijk niet durft te stellen of als je gewoon een praktische tip wilt.

Want daar sta ik om bekend: pragmatische tips waar je direct wat mee kan 😄.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...