Is het nodig om te kunnen coderen als webdesinger?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Is het nodig om te kunnen coderen als webdesinger?

Moet je echt leren coderen om een succesvolle webdesign business te runnen🧐?

Want er zijn genoeg mensen die webdesigner willen worden, maar geen regel code kunnen of willen schrijven.

En ik kan het ze niet kwalijk nemen.

Ik bedoel, ik vind coderen leuk (diep van binnen ben ik een zelfbenoemde nurd) maar ik begrijp ook heel goed dat het intimiderend kan zijn.

En gelukkig zijn er een shitload aan plekken waar wannabee coders en codeer haters terecht kunnen.

Twijfel jij nog welke kant je op zal gaan? Dit zijn een paar dingen waar je over na kunt denken.

 • Je tijd en energie.

  Niemand kan in 1 avond leren coderen. Als je het jezelf leert moet je hier echt wel een paar maanden voor uittrekken. Dus als je hier nu geen ruimte voor hebt, dan is het waarschijnlijk beter om een no-code platform te kiezen om mee te starten

 • Het platform waarmee je gaat werken.

  Niet alle webdesign platforms zijn geschikt voor niet-coderende designers. Kies dus zorgvuldig. Liever geen code schrijven? Ga dan voor WordPress in combinatie met Divi. Hoef je geen regel code voor te kennen om prachtige websites mee te maken (zonder de begrenzingen van bijv SquareSpace of Wix). En extra leuk: als je dan toch een keer tijd hebt om code te leren schrijven – dan kan je gewoon Divi blijven gebruiken want daar kan je juist met een beetje code extra leuke dingen doen. Maar het hoeft dus niet.

 • Vraag jezelf af: Wat is mijn doel op de lange termijn?

  Want een ding is zeker: als je geen code kan schrijven dan krijg je uiteindelijk een verzoek van een klant dat je niet kan uitvoeren. Stom, maar waar. Tuurlijk, dan is er altijd nog Google. Maar is dat wat je dan wilt?

 • Als je ambitieuze doelen hebt voor je bedrijf, begin dan met het leren van kleine stukjes code schrijven.

  Het hoeft niet allemaal in 1 keer. En zo kan je toch die ambitieuze doelen halen!

En welke van de twee ben jij? Gek op coderen of zit jij meer in kamp “zo- min-mogelijk-code”?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...