“Ik heb een design nodig om de copy te kunnen schrijven”

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik zag laatst een post van @makethelogobigger.psd deze waar deze tekst in stond. Er werd soort kip/ei verhaal aangestipt.

Wat komt er eerst: design of copy?

Voor mij is het antwoord op deze vraag zo klaar als een klontje.

SOWIESO eerst de copy. En het beeld natuurlijk. En als je samenwerkt met een copywriter die iets anders beweert zou ik bijna denken: je hebt een nieuwe nodig 😀.

Want de copy bepaald (o.a.) de visuele hierarchie van de website. Bepaald waar wat aan bod komt. Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat er een scenario is waarin een copywriter eerst en design nodig heeft om de tekst te schrijven. Jij wel?

Dat gezegd hebbende; het kan wel slim zijn om bij grotere projecten de copywriter vast te betrekken in de gesprekken over de structuur van de website – zodat zij ook weten waar ze rekening mee moeten houden.

Maar pas op dat je niet aan het designen slaat met lorum ipsum tekst, want dat kost je uiteindelijk altijd (YUP ECHT ALTIJD 🤓) meer tijd en toch weer design aanpassingen zodra de definitieve tekst beschikbaar is.

Wat is jou ervaring bij het werken met een copywriter?

Vraag jij – net als ik – altijd de tekst vooraf? Of ben je soms toch maar – ook net als ik 🥸 – met het ontwerp begonnen zodat het project vast gaat lopen?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...