Hoe maak je een episch Pinterest-bord voor je webdesigner

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Alle ondernemers opgelet! 📢 Voordat je op jacht gaat naar een webdesigner, is het HEUL handig om al je visuele inspiratie op één plek verzamelen. Waar die magische plek is? Op Pinterest!

Als ontwerper moet ik toegeven dat ik niets leuker vind dan wanneer een klant een uitstekend Pinterest-bord heeft samengesteld.

Maarrrrr het is wel belangrijk om je te realiseren dat het ene pinterest-bord het andere niet is 😉 Dus maak aantekeningen, want ik sta op het punt je precies te vertellen hoe je een Pinterest-bord kunt maken waarvan je webdesigner een vreugde dansje gaat doen.

Kies een duidelijk thema.

Vermijd een mengelmoes van pins met verschillende stijlen en emoties, want daar wordt het alleen maar onduidelijker van. Zorg ervoor dat al je pins een consistente sfeer, stemming of verhaal hebben. En tuurlijk: het begint vaak met een mengelmoes, maar op een gegeven moment moet je wel een keuze voor een richting maken (en je daaraan houden 😉).

Voeg een verscheidenheid aan soorten pins toe.

Je zal voornamelijk afbeeldingen op Pinterest vinden, maar doe ook je best om te zoeken naar grafische elementen, lettertypes, patronen en texturen die je kan toevoegen aan je board.

Hou het simpel.

Dit lijkt misschien een inkopper maar als je eenmaal aan de slag gaat met Pinterest dan kan je er heel gemakkelijk door meegsleept worden. Dus ik zeg altijd: beperk je tot één bord met niet meer dan 20 pins! Duidelijke en beknopte inspiratie is waar je webdesigner op zit te wachten.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...