Hoe kom ik aan zo’n slotje op mijn website 🔒?

Zonder ‘zo’n slotje’ op je website wordt alle informatie die je klant invoert in een contactformulier via een onveilige verbinding doorgestuurd. Dat maakt het weer een heel stuk makkelijker om die informatie te stelen en vervolgens te gebruiken voor bijv. phishing.

Hoe kom ik aan zo’n slotje op mijn website?

Zo’n slotje kan je krijgen door het aanschaffen van een SSL certificaat. Dit doe je bij de partij waar je je website host (dus bijvoorbeeld Your Hosting, Hostnet, Oxilion o.i.d.). Maar er is ook een Gratis optie. Dan ben je hier aan t goede adres.

Wat is een SSL certificaat (🔒)?

Een SSL certificaat zorgt voor een extra beveiliging tussen de server en de browser (bijv. Chrome) waarop je website te zien is. Voor webshops is een SSL certificaat verplicht, maar ik zou je altijd aanraden om het te regelen voor je website.

Voordelen van een SSL certificaat

Met zo’n certificaat wordt je website door de browsers (Chrome, FireFox, Safari ect) gezien als een veilige website. Als je het niet hebt kunnen je bezoekers een melding krijgen dat je website niet veilig is. Die ziet er ook altijd meteen uit alsof er echt iets ergs aan de hand is. Kijk maar eens hieronder.

 

chrome melding

Je kunt je waarschijnlijk voorstellen dat iedereen op de blauwe knop (want betrouwbaar) klikt en dus niet eens op je website terecht komt.

Gratis SSL certificaat

Begin even met te checken bij je hosting of ze een gratis SSL certificaat aanbieden (het zijn er maar weinig die dit doen, dus de kans is klein) maar zo niet, dan heb ik hier een oplossing voor je om er toch eentje gratis te krijgen.

De handigste manier is om naar sslforfree.com te gaan. Hier kan je een gratis SSL certificaat aanvragen via Let’s Encrypt. je vindt hier ook allerlei tutorials hoe je dit certificaat kan koppelen aan je website. Ben je lid van Smit Club? Dan vind je de speciale tutorial in module 1 van de cursus (🤫ik heb de module tijdelijk even opengezet, dus ook jij kan deze gebruiken!)

Soms loont het om ook in het control panel van je hosting te kijken, want ookal adverteren ze er niet mee, vaak kan je hier dan alsnog direct Let’s Encrypt aanzetten.

 

Dingen die je op je website wilt, maar (nog) niet nodig hebt

Het is heel makkelijk om je te laten meeslepen als je een nieuwe website aan het maken bent.

Want vaak is de drang om allerlei features toe te voegen heel sterk. Omdat je ze ergens gezien hebt, voor de zekerheid en soms ook omdat je ze nodig hebt. Maar hoe maak je nou het onderscheid hiertussen?

Hoe schrijf je een goede call to action?

Wist je ook dat jij kan kiezen hoe mensen je website beleven? Dat wanneer jij goed nadenkt over de manier waarop je bezoekers je website gebruiken, ze je dan gewoon volgen? Ook richting je CTA.

Wat lettertypes & sneakers met elkaar te maken hebben

Niet echt veel natuurlijk, behalve dat ik veel meer lettertypes 🔡 dan sneakers 👟 bezit. En ik heb behoorlijk wat sneakers 😜.

Het doet dan ook altijd een beetje pijn als ik zie dat mensen teveel lettertypes of verschillende stylen gebruiken op hun website. Enne…. nee, je bent echt niet de enige. Iedereen doet dat.

En das jammer, want er zijn een paar simpele trucs om ervoor te zorgen dat je niet dezelfde font-fouten maakt als de rest.