Hoe je je bezoekers langer op je website houdt ⏱️

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Weet je nog wat ik altijd zeg over die goudvis en z’n aandachtspanne? Juist: die van een gemiddelde website bezoeker is korter dan die van de 🐟 . Letterlijk elke seconde telt. Hoe langer bezoekers op je website blijven, hoe waarschijnlijker het wordt dat je ze kan omtoveren ze om tot klanten: ka-ching💸!

Dit zijn mijn 4 tips voor het creëren van een te gekke user experience waarbij je website bezoekers blijven terugkomen voor meer….

Zorg ervoor dat je website snel laadt & dat ‘ie responsive is.

Heel veel bezoekers (check je google analytics maar eens) bezoeken je website vanaf hun tablet of mobiel, dus het is HEUL belangrijk om je website mobile-friendly te maken.

Houd je navigatiemenu simpel.

Zorg ervoor dat het makkelijk navigeren is op je website en maak het gebruiksvriendelijk. Een drukke of verwarrende layout kan bezoekers heel snel doen beslissen om op dat kruisje in de hoek te klikken.

Maak het mooi!

Gebruik prachtige afbeeldingen (liefst uniek voor jouw site en van een profi fotograaf) en visuals om lange stukken tekst – die je eigenlijk sowieso moet voorkomen – te onderbreken en om je website visueel aantrekkelijker te maken.

Praat over de transformatie.

Zorg er in ieder geval voor dat je hero image & tekst (dat bovenste stuk van je website voor je gaat scrollen) meteen duidelijk maakt wie je helpt en op welke manier.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...