Designer jargon: WATTES?

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik weet het. Soms kan “designer jargon” overweldigend en verwarrend zijn. Dat je ineens met termen als sans-serif of RGB om de oren geslagen wordt terwijl je denkt: “Waar gaaaaaat dit over?”

Smit Club to the rescue. Laat me vast een paar dingen voor je toelichten.

Een woordenlijst van designer jargon

Serif

Een serif is het kleine extra streepje of krul aan het einde van letters.

Sans-Serif

“Sans” betekent letterlijk “zonder”, en een sans-serif lettertype bevat geen extra streepje aan het einde van de letters.

Kerning

Kerning verwijst naar de ruimte tussen twee specifieke letters (of andere karakters: cijfers, leestekens, enz.) en het proces van het aanpassen van die ruimte verbetert de leesbaarheid.

Lorem Ipsum

is simpelweg dummytekst die wordt gebruikt in de ontwerpindustrie. Het wordt gebruikt als tijdelijke tekst en heeft een redelijk gelijkmatige verdeling van letters, waardoor het eruitziet als leesbaar Engels, in tegenstelling tot het gebruik van ‘Hier komt dan je tekst, hier komt dan je tekst, hier komt dan je tekst’ in ontwerpen als de tekst nog niet klaar is. Wist je dat je ook ipv die saaie Lorum Ipsum bijvoorbeeld tekst in piratenstijl of a la Bob Ross kan gebruiken? Google maar eens!

RGB

RGB-kleur is een model waarin rood, groen en blauw licht op verschillende manieren worden samengevoegd om een breed scala aan kleuren te reproduceren. RGB wordt meestal gebruikt voor on-screen doeleinden.

Hex

Een hex is een zes-cijferig getal dat wordt gebruikt in HTML, CSS en ontwerpsoftwaretoepassingen om kleuren te vertegenwoordigen.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...