5 simpele tips om een betere homepages te ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

1️⃣ De eerste tip die ik je zou geven is om ervoor te zorgen dat het direct duidelijk is wat het aanbod van de website is.

Dus niet hoeven te scrollen of zoeken naar het aanbod. Er zijn eigenlijk twee vragen die zonder scrollen en zoeken beantwoord moeten kunnen worden:

🔎 Bied jij aan waar de bezoeker naar op zoek is?
❤️ Voelt je bezoeker zich aangesproken als precies die klant waar jij het liefst mee werkt?

2️⃣ En dan natuurlijk reviews.

Als je me al langer volgt weet je dat ik altijd hamer op het tonen van reviews (of social proof). Als je het hebt laat het dan ook uitgebreid zien! Google ratings van 5 sterren? DM gekregen met een te gek compliment?

Neem een screenshot en plaats het op je website! Mocht een review nou erg lang zijn, plaats ‘m dan (met toestemming) in een verkorte versie op je website. Niemand gaat ellenlange lappen tekst lezen. En zorg ervoor dat als je om een review vraagt; dat je dan altijd aan je klant vraagt om het resultaat dat ze hebben behaald te benoemen. Want dat je aardig bent en prettig om mee te werken is veel te algemeen.

3️⃣ En over die lange lappen tekst: ook niet doen op je homepage.

Breek ‘m op in verschillende secties – met elk een eigen onderwerp en CTA. Door te spelen met achtergrondkleuren of dividers kan je een duidelijk onderscheid maken en weet je bezoeker ook dat ze weer naar een volgend stukje gaan.

4️⃣ En weet dat witruimte je beste vriend is.

Liever teveel dan te weinig op je homepage. Geef je website copy (a.k.a. de tekst op je site) de ruimte om te ademen en creëer zo rust. Als je het net iets teveel ruimte vindt dan is het meestal precies goed.

5️⃣ Die mooie fonts die je op Pinterest had gevonden?

Gebruik die alleen voor je headings. Het is heel verleidelijk om deze overal te gebruiken – hij is ook zooo mooi! – maar voor de leesbaarheid en het gemak van je bezoeker is het geen goed plan. Alleen bij de headings (kopteksten) dus! Afgesproken?

En nog een extra tip: kies alleen fonts die je overal kunt vinden. Dus op je website maar bijvoorbeeld ook in Canva. Want als je dan promotiemateriaal of social posts gaat ontwerpen in Canva dan is het wel zo fijn als je ook daar dat mooie lettertype kan gebruiken!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...