5 chrome extensies die iedere webdesigner nodig heeft

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Ik noem mezelf al jaren vol trots een webnerd 🤓. Gewoon omdat ik nogal van technische shit hou. Net als jij waarschijnlijk. Wij zijn tenslotte niet voor niks webdesigners.

En als ik dan een nieuw of handig tooltje ontdek dat mijn werkdag net wat productiever of makkelijk kan maken, dan wordt ik helemaal blij.

Vandaag dus een lijstje met favo tools.

En dat begint met de chrome browser. Want een van de redenen dat ik daar zo gek op ben is dat er duizenden geweldige (en vaak ook nog gratis) chrome extensies beschikbaar zijn die vrijwel alles kunnen wat ik wil.

Vandaag deel ik mijn 5 favorieten graag met jou.

De 5 extensies die iedere webdesigner zou moeten hebben. Geloof me, het zijn allemaal gamechangers (of bangers zoals mijn puberdochter @sproetella zou zeggen, maar ik vind mezelf te oud om te doen alsof ik die slang ook kan gebruiken 😜).

1️⃣ Go FullPage

Na ja de naam zegt het al he? Niet heel creabea verzonnen maar het doet z’n werk uitstekend! Maakt niet uit hoe lang een pagina is, een druk op de knop en je kan een PNG of PDF van de hele pagina downloaden. Ik gebruik het altijd om de webpagina’s in mijn portfolio te laten zien.

2️⃣ Last Pass

Want hoe HEERLIJK is het dat je nooit meer een password hoeft te onthouden? Of dat je passwords kan delen met mensen uit je team zonder dat je ze ook echt hoeft te mailen? En dat het dan ook op je telefoon en je tablet of andere computers waarop je lastpass aanzet allemaal werkt. Kan gewoon met Last Pass. Vult zo de wachtwoorden voor je in. En je kan ze allemaal ordenen in heerlijke mapjes en zo. Vind ik fijn. Oh en had ik al gezegd dat ze allemaal ingewikkelde, onmogelijk te raden passwords verzinnen voor elke website. Die jij dus nooit meer hoeft te onthouden. YAY 🎉

3️⃣ Loom

Omdat het zoveel makkelijker is om uit te leggen wat je bedoelt als je er beeld bij hebt. Omdat het perfect is om te gebruiken om je designs toe te lichten aan de klant. Of even uit te leggen hoe ze een kleine aanpassingen kunnen doen. Want om zulk soort dingen te moeten mailen of via de telefoon te doen is gewoon niet handig. Er zit altijd ruis op de lijn en met beeld erbij hoeft je klant alleen maar lekker te kijken (of precies na te doen) en kunnen ze het zo vaak bekijken als je wilt. Loom for president!

4️⃣ What font?

Met deze extensie kan je super makkelijk zien welke lettertypes op een website gebruikt worden. Want weet je nog dat we dan vroeger wel eens letter voor letter (in die kleine rotvakjes) een gescande tekst gingen invoeren om ervoor te zorgen dat het lettertype eruit kwam rollen? Dat hoeft dus nu niet meer. Even aanzetten, met je muis over de body of de heading text heen et voila: staat zo bij welk lettertype het is.

5️⃣ Eye Dropper

En wat What Font voor lettertypes doet, doet Eye dropper met kleuren. En ja, ook de kleuren uit een bepaalde afbeelding. Heel tof dus als je een kleurenpalet aan het maken bent dat past bij de afbeeldingen die jij of de klant heeft uitgezocht. Met een klein pipetje zoek je de kleur op die je wilt hebben en dan rolt er zo de hex code uit – of de RGB waarden als je dat liever hebt.

Goed nog eentje extra dan, voor de Calendly liefhebbers onder ons.

6️⃣ Calendly Extension

Als je fan bent van Calendly om afspraken in te plannen, dan vind je deze ook te gek. Want met deze extensies heb je de link voor je afspraken altijd vlakbij, kan je specifieke tijden aan een mailtje toevoegen of even iemand snel een linkje appen voor een bepaald soort afspraak. Zonder dat je hoeft in te loggen in je account en daar de public URL hoeft te kopiëren. Niet gek toch?

En welke tools gebruik jij? heb ik er een gemist waar jij niet zonder kan? vertel het me, ik ben er gek op!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...