3 tips voor het ontwerpen van een lead magnet die converteert

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Uhm…. lead wattes? Wat is een lead magnet eigenlijk? Een lead magnet (ook wel bekend als freebie) is een marketing tool die leads genereert door een waardevolle gratis tool aan te bieden in ruil voor het email adres van je potentiële klant. Lead magnets zijn bijvoorbeeld ebooks, templates of vergelijkbare digitale producten.

Maar hoe maak je een lead magnet die er ook echt voor zorgt dat mensen hun email adres ervoor willen geven!?

Hier zijn mijn top 3 tips om een lead magnet te maken die converteert.

Los een heel specifiek probleem op voor je lievelingsklant

Brainstorm eens over een lijst van problemen (groot & klein) die je ideale klant heeft en bedenk dan een oplossing die jij hen zou kunnen bieden voor dat probleem. Misschien worstelt je lievelingsklant wel met vertrouwen? Dan zou jij een set kaarten met affirmaties kunnen maken die ze kunnen printen.

Zorg dat het er mooi uitziet!

Want we houden allemaal van mooie dingen toch? Precies daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je lead magnet er ook aantrekkelijk uitziet voor je lievelingsklant. Zorg dat je beelden gebruikt die je lievelingsklanten aanspreken en laat het er zo te gek mogelijk uitzien als je kan!

Zorg dat het de waarde uitstraalt die je geeft

Als je eenmaal die lead magnet gemaakt hebt dan moet je het gaan promoten met een mock-up afbeelding. Zorg ervoor dat je in je mock-up image all out gaat. Laat de cover en een aantal pagina’s zien. Zorg ervoor dat het er heel waardevol uitziet.

GOED NIEUWS!

Ik heb een gratis mock-up voor je gemaakt in canva om je lead magnet te promoten. Op mijn websites bij de freebies kan je ‘m downloaden!

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...