3 accessibility tips om in gedachten te houden bij het ontwerpen

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

Het is erg belangrijk dat elk onderdeel van je branding en marketing toegankelijk is om een succesvolle business te runnen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk?

Web accessibility stelt mensen met een handicap in staat om je website waar te nemen, te begrijpen, te navigeren, ermee om te gaan en eraan bij te dragen.

Houd dus de volgende keer dat je afbeeldingen voor sociale media ontwerpt of je website bijwerkt, deze 3 accessibility tips in gedachten.

Weet jij veel over web accessibility? Is het iets waar je graag meer over zou willen weten? Volg dan zeker @rachelmessdotcom – zij is expert op dit gebied en heeft tijdens de afgelopen webdesign summit er ook alles over verteld!

Sterk kleurcontrast

Web accessibility heeft alles te maken met leesbaarheid en een sterk kleurcontrast is veel gemakkelijker voor mensen om te lezen.

Voeg ondertiteling en/of transcripts toe

Transcriptie en ondertiteling bieden een onmisbaar alternatief voor de 360 miljoen mensen wereldwijd die gehoorverlies ervaren.

Tekst hiërarchie

Het creëren van een logische volgorde van koptekst, subkop en hoofdtekst helpt bij de leesbaarheid.

I WANT MORE

Wekelijks een gratis tip voor je webdesign business?

3 zakelijke lessen die ik wel eerder had willen leren

Als ik in een tijdsmachine kon springen en mezelf wat zakelijk advies zou kunnen geven, dan zou ik met deze drie dingen beginnen. Ken je waarde en vraag een prijs die daarbij past: Net als iedere beginnende designer heb ik lange tijd mijn skills ondergewaardeerd....

5 dingen die altijd op m’n bureau liggen

Welkom in mijn gezellige en kleurrijke kantoortje 🌈. Dit zijn 5 dingen die je altijd op mijn bureau ziet staan ⚡ Grote theepot + mok: Thee is mijn benzine en het eerste wat ik maak als ik op de studio aankom. En er gaat dan minstens 1 grote pot doorheen. En dan ben ik...

Gratisssshhh Goodie – Lead magnet Canva mockup

Heb jij een lead magnet (freebie) op je website die niet heel vaak gedownload wordt? Misschien komt dat wel doordat je niet aan je publiek hebt laten zien hoe waardevol het is wat je aanbiedt! Het is reuze belangrijk om - naast een goeie freebie - ook een kick-ass...